Digitalna akademija

U Duboko Mokro stiže Digitalna akademija: Djeca će programirati robote, kreirati računalne igrice, raditi web dizajn stranica, učiti o digitalnom marketingu i kreirati svoju školu budućnosti.

Po prvi puta u Dubokom Mokrom s radom kreće Vitkova Digitalna akademija namijenjena učenicima od 1. do 9. razreda osnovne škole. U svijetu u kojem se tehnologija mijenja i napreduje iz dana u dan što kod čovjeka zahtjeva konstantnu prilagodbu, o njoj je potrebno učiti od malih nogu. Upravo zato, a s ciljem razvoja digitalnih kompetencija budućnosti, organizacija Vitko Foundation je za one najmlađe pripremila i prilagodila program Digitalne akademije kroz  4 razine koje pohađati mogu sva djeca, bez obzira na predznanje. Polaznici Vitkove Digitalne akademije u Dubokom Mokrom imat će tako priliku od malih nogu uploviti u svijet najviših tehnologija na njima prilagođen način te postati programeri, kreatori digitalnih slikovnica, videoigara, izumitelji vlastitih robota te pak dizajneri web stranica i mali marketing stručnjaci.

Na svakom je stupnju sadržaj organiziran u projekte kojima se postižu obrazovni ishodi definirani kroz cjeline: Vizualno programiranje, Robotika, Programiranje senzora mikrokontrolera, Rad na arduino platformi i rad u programskim jezicima prilagođenih dobi osnovnoškolaca poslije čega ide Web dizajn, HTML, CSS, Javascript i rad u drugim programskim jezicima.

Važno je istaknuti da Vitkova Digitalna Akademija nije fokusirana samo na učenje digitalnih tehnologija, već je njezin glavni fokus razvoj dječje kreativnosti, znatiželje, kritičkog mišljenja te dolazak do rješenja problema kroz eksperimentiranje što su vještine potrebne za uspješan život i djelovanje u 21. stoljeću.

Facebook Twitter Google+ Pinterest
×

Log in